Рикардиньо продължи и в мача с Черно море впечатляващото си представяне за Левски от началото

...
Рикардиньо продължи и в мача с Черно море впечатляващото си представяне за Левски от началото
Коментари Харесай

Рикардиньо е на гол от рекорд

Рикардиньо продължи и в мача с Черно море впечатляващото си показване за Левски от началото на годината. С негови два гола " сините " победиха с 2:1 " моряците " и към този момент е ясно, че няма да завършат по-надолу от четвъртото място, което обезпечава бараж за Европа. Привлеченият през зимата централен нападател има на сметката си 9 гола в 15 мача. Справка в статистиката демонстрира, че той е единствено на едно попадение от това да изравни върха за най-резултното зимно попълнение в историята на Левски.

В 109-годишната история на " сините " има единствено един състезател, който е бил привличан през зимата и има повече попадения от Рикардиньо. Това е Петър Александров. Нападателят прекара огромна част от кариерата си в Швейцария, където съумя даже да стане първенец с Аарау. През пролетта на 1994 година той игра за Левски и съумя да вкара 10 гола за шампионата, с които способства за спечелването на шампионската купа. 

Рикардиньо към този момент се подрежда на второ място в тази самобитна ранглиста с 9 гола напролет, а единствено един го дели от върха на Александров. Интересното е, че бразилецът дели втората позиция с сегашния президент на Левски Наско Сираков. През зимата на 1993 година той се завърна на " Герена ", откакто преди този момент носеше екипа на Ланс. След прибирането си направи мощен тандем в офанзивата с Пламен Гетов. Сираков постави капитанската лента на ръката си, изигра 12 мача и означи 9 попадения.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР